2015. augusztus 22., szombat

Sorozatajánló, avagy Túlélési kézikönyv, földönkívüli invázió esetére

Sziasztok!

Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, de azért sokszor találok érdekes, esetenként vicces elképzeléseket. Teljes mértékben hiszek viszont, a földönkívüli életformákban. Nem tudom, hogy a felsőbb hatóságok tudna-e valami ilyesmiről, és titkolóznak-e előlünk, de nem is lényeges, és nem is szeretnék ilyen témákba belefolyni. Ha van odakint valamilyen formában élet, és az rossz szándékkal látogatná meg a bolygónkat, ezekből semmi sem számítana. Akkor csak abban reménykedhetünk majd, hogy van valahol egy Tom Mason, aki rendbe teszi a helyzetet.




Igen, ma a Magyarországon annyira nem ismert, hihetetlenül jó sci-fi sorozatról, a Falling Skies-ról (Éghasadás) szeretnék pár szót szólni.



 A történet szerint, a Földet hat hónapja űrlények szállták meg és az emberiség 90%-át elpusztították, úgy mint a nagyobb városokat, településeket. Akik életben maradtak, csoportokba verődtek, és így próbálnak túlélni. Egyik ilyen csoport tagja, a történelem tanár Tom Mason (fent bal oldali kép), akit a Titkok könyvtárából jól ismert Noah Wyle alakít. (Egyik) Főszereplőnk most nem ősi ereklyék után kutat, hanem az emberiséget próbálja megmenteni. Tom hamar vezetői szerepet kap a túlélők között, és mindent megtesz azért hogy közösen legyőzzék az űrlényeket, akik miatt elveszítette feleségét, és három fia közül (Hal, Matt, és Ben, fent jobb szélső kép) egyiket elrabolták. Elrabolt fia, Ben egy Pókokkal (Skitters) és Mekákkal (Mechs) teli táborba kerül, ahol egy bizonyos "Harness" (fent középső kép) miatt, amit a hátukra erősítenek (pontosabban összenőnek vele) az űrlények akaratát kényszerülnek végrehajtani, teljesen elfeledve személyiségüket és múltukat.
A karakterek, és maga a sorozat is minden évadban fejlődik, új ellenségekkel, és szövetségesekkel találkozunk.


Karakterek közül szeretném kiemelni Dan Weavert (bal) és John

Popeot (jobb). Mindketten remek karakterek, kidolgozott múlttal és a történet szálainak erős mozgatói. Nekem ők a kedvenceim.



Most pedig bővebben a földönkívüliekről.


Pókok, aka Skitters.
A főbb űrlények közül ők a legkönnyebben legyőzhetőek, és a legelterjedtebbek. Nevüket szemmel láthatóan pókokra hasonlító megjelenésükről, hat lábukról kapták. Ők rabolják el gyerekeket, majd a táborokban ők is vigyáznak rájuk. Általában csoportokban támadnak.


Mekák, aka Mechs.
Robotszerű űrlények, melyek két lábon állnak, és érzékelik a mozgást valamint a hangokat. Kezük végéből lőnek, és erős páncélzatuk védi őket az egyszerűbb támadásoktól.

*Minimális spoiler veszély a következő csillagos jelzésig!*


Espheni, vagy Overlord(s):
Eddigi tudomásunk szerint ők a legerősebb földönkívüliek, és ők irányítják a Pókokat és a Mekákat. A már fent említett Harness segítségével irányítani tudja azokat a fiatalokat akiknek a hátán az van, vagy volt.


Volm:
És még egy faj, ami ellentétben a fenti hárommal, nem akarnak rosszat az embereknek. Sőt, segítenek. Ehhez a fajhoz tartozik Chichauk Il'sichninch Cha'tichol, röviden Cochise (jobb), aki a harmadik, negyedik és ötödik évad fontos szereplője. Nekem pedig hatalmas kedvencem.

*Spoiler tartalom vége*

Ez a sorozat mindenképp egy must-seen, főleg a sci-fi kedvelők körében. Akciódús, tele meglepetésekkel (persze nem kell semmi Trónok Harca stílusú meglepetésre számítani) és remek karakterekkel. Az epizódok pörgősek, és végig fent tartják a figyelmedet.
Én öt csillagból, egy erős négy és felet adok rá.


Miért kezdjek bele?
Ha eddig nem lettem volna elég meggyőző, akkor itt van még pár ok, hogy miért kell ezt a sorozatot neked is nézned.

  • Egyedi űrlények, és technológia.
  • Kidolgozott karakterek.
  • Folyamatos felvezetése a történetnek, a szereplőkkel együtt tanuljuk meg a dolgokat, és bőven van időnk mindent megszokni.
  • Remek színészek.
  • A sorozat megjelenése, a vágások, a hangeffektek mint a toppon vannak.
  • Az egyik legakciódúsabb sorozat, az általam nézettek közül, ezen biztosan nem fogsz ásítozni.


Pár link, ahol többet megtudhatsz a sorozatról:

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődésed a sorozat iránt, és hamarosan te is annyira rajongója leszel, mint amennyire én vagyok.:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése